Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με γλάσσο!
Υλικά για τα κουλούρια
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γραμμάρια corn flower
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 100 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα (όχι σκόνη)
Υλικά για το γλάσσο
- 2 φλ. ζάχαρη άχνη,
- 60 γρ. (4 κοφτές κουταλιές) βούτυρο,
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας,
- 1 κουταλιά γάλα.
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ζαχαροπλαστικής
3. Σε ένα μπωλ αναμείξεως ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Με ένα μίξερ χειρός ή έναν αυγοδάρτη χτυπάμε ώσπου τα υλικά να ενωθούν και να αφρατέψουν.
4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το corn flower και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
5. Τέλος, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αλεσμένα καρύδια.
6. Με τα χέρια μας, ανακατεύουμε ώσπου να γίνουν μια σφιχτή ζύμη
7. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 περίπου λεπτά στο ψυγείο.
8. Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 5 χιλιοστά.
9. Κόβουμε τη ζύμη μας σε διάφορα σχήματα με τα χριστουγεννιάτικα κουπατ και τα τοποθετούμε στο ταψί
10. Ψήνουμε στο φούρνο για 15- 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
11. Ετοιμάζουμε το γλάσσο:
Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και τη βανίλια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Αν το μίγμα δεν σμίγει, προσθέτουμε 1 κουταλιά γάλα.
12. Αλείφουμε τα μπισκότα με το γλάσσο και τα αφήνουμε απλωμένα μέχρι να στεγνώσουν καλά