Αλατίστε σωστά!
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το φαγητό στα εστιατόρια είναι πάντα νόστιμο;
Οι σεφ εμπλουτίζουν τα φαγητά με διάφορα μυρωδικά αλλά βάζουν και αλάτι σε όλα τα στάδια παρασκευής.
Αυτό όμως που κάνει τα φαγητά νόστιμα είναι οτι το εξισορροπούν με κάτι που έχει οξύτητα.
Για παράδειγμα στύβουν λίγο λεμόνι στα ψητά λαχανικά ή βάζουν σάλτσα σόγιας στα μανιτάρια.
Μπορούν να βάλουν και μερικές σταγόνες από ξύδι για να ελαφρύνουν μια κρεατόσουπα.
Πειραματιστείτε λοιπόν την επόμενη φορά με λίγο κρασί, κονιάκ , ξύδι ή λεμόνι και θα εκλπαγείτε από το αποτέλεσμα..