Κέικ “zebra” με γλάσο σοκολάτας
Υλικά
Για το κέικ
4 αυγά
200γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
240ml γάλα
2 βανιλίνες
375 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
Για τις ραβδώσεις σοκολάτας
3 κουταλιές κακάο (25γρ)
50ml γάλα φρέσκο
1 κουταλιά ζάχαρη
Για το γλάσο
60ml γάλα φρέσκο
2 κουταλιές σούπας μέλι
120 γρ κουβερτούρα
1 κουτάλια σούπας βιτάμ
Εκτέλεση
Μετράμε τα υλικά μας και τα έχουμε όλα μπροστά μας για να ξεκινήσουμε!
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκατοστών και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μπωλ ανοξείδωτο βάζουμε όλα τα στερεά υλικά του κέικ (όχι της σοκολάτας)
Χτυπάμε σε άλλο μπωλ το κακάο, τη ζάχαρη και το γάλα
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά ώσπου ενσωματωθούν στο μείγμα.
Σε ένα μπωλ ανοξείδωτο βάζουμε όλα τα στερεά υλικά του κέικ (όχι της σοκολάτας)
Χτυπάμε σε άλλο μπωλ το κακάο, τη ζάχαρη και το γάλα
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά ώσπου ενσωματωθούν στο μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια
Μειώνουμε την ένταση στο χαμηλό και προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι, εναλλάσσοντάς το με το γάλα ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά σε έναν ομοιόμορφο χυλό
Αφαιρούμε δυο φλιτζάνια από το μείγμα και το ανακατεύουμε στο μπολ με το κακάο με μαρίζ
Με μια κουτάλα ξεκινάμε να γεμίζουμε το ταψάκι από το κέντρο προς τα τοιχώματα.
Μειώνουμε την ένταση στο χαμηλό και προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι, εναλλάσσοντάς το με το γάλα ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά σε έναν ομοιόμορφο χυλό
Αφαιρούμε δυο φλιτζάνια από το μείγμα και το ανακατεύουμε στο μπολ με το κακάο με μαρίζ
Με μια κουτάλα ξεκινάμε να γεμίζουμε το ταψάκι από το κέντρο προς τα τοιχώματα.
Ρίχνουμε μια κουταλιά λευκού μείγματος και από πάνω ίση ποσότητα από το μείγμα της σοκολάτας.
Συνεχίζουμε, ώσπου να τελειώσει το μείγμα και από τα δύο μπολ
Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για 50’ λεπτά περίπου. Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και αν βγαίνει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά σε σχάρα στραγγίσματος
Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για 50’ λεπτά περίπου. Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και αν βγαίνει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά σε σχάρα στραγγίσματος
Παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο μας σε ένα κατσαρολάκι.
Βάζουμε το μέλι το γάλα ,το βιτάμ και την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει λείο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά γλασάρουμε το κέικ που εν τω μεταξύ έχει κρυώσει.
Το υπέροχο κέικ μας είναι έτοιμο!